ImageImageImage

Omgeving

Ontdek de toeristische trekpleisters in Het Bildt en de nabije omgeving. Vind bijzondere routes om te fietsen en wandelen of kom erachter wat er in het dorp Sint Annaparochie te vinden is. U leest het op deze pagina. 

Image

Sint Annaparochie

Het dorp Sint Annaparochie vervult een regiofunctie in Het Bildt. U vindt hier dan ook meerdere winkels, supermarkten en eetgelegenheden.

Boodschappen

  • Albert Heijn
  • Aldi
  • Poiesz
  • Bakker
  • Slager
  • Drogisterij

Openbaar vervoer

Eten & drinken

Eten nabij de Waddenkust, Italiaans en Chinees eten, of gewoon een snelle hap? In Sint Annaparochie en omgeving zijn diverse eetgelegenheden.

Fietsen Camperpark Rembrandt & Saskia Waddenzee Werelderfgoed

Waddenkust

Het is een van de weinige plekken in Nederland waar het nog echt donker is. De Waddenkust is een ruige en bijzondere plek. De dijk beschermd ons tegen het water en haar natuur is een populaire verblijfplaats van vele vogelsoorten (waaronder soms flamingo's) en zoogdieren zoals zeehonden.

Meer toeristische informatie over de Waddenkust.

Leeuwarden & Franeker

Elfsteden Leeuwarden en Franeker ademen historie maar bruisen ook als nooit te voren. Zo was de hoofdstad van Fryslân Leeuwarden de Europese Culturele Hoofdstad van 2018. En (oude) universiteitsstad Franeker is de stad van Anna Maria van Schuurman, maar ook van de grootste kaatswedstrijd van de wereld!

Camperpark Rembrandt en Saskia is dichtbij Elfstedenstad en hoofdstad van Friesland Leeuwarden
Fietsen Camperpark Rembrandt & Saskia Waddenzee Werelderfgoed

Fietsen en wandelen

Fietsen op de langste straat van Europa, de Oudebildtdijk, wandelen langs de Waddenkust of met een bootje de Elfstedenvaarroute ontdekken. Ga zelf op pad, onder andere via het knooppuntennetwerk, of bekijk een van de routes op de website van de Oude Zee.